3 minute read

s.v. Hatto-Heim stelt teleur tegen AGOVV

HATTEM – Het vlaggenschip van s.v. Hatto-Heim speelde zaterdag tegen AGOVV uit Apeldoorn. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers werd het hoofdveld voor deze wedstrijd eerst sneeuwvrij gemaakt.

De geel blauwen begonnen goed aan de wedstrijd tegen de Apeldoorners. In de 17e minuut was het raak voor sv Hatto-Heim. Een mooie aanval over vele schijven belandde bij Jesse Winkelaar die raak schoot in het doel van AGOVV. Lang kon s.v. Hatto-Heim niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later werd het 1-1 door een keiharde knal van Jesse Hartgers. Het werd nog erger voor Hatto-Heim door een eigen doelpunt. Hierna kreeg Bram Neuteboom een grote kans, maar hij miste de precisie. Het zat de Hattoheimers niet mee.

Een vrije trap van Jesse Winkelaar ging slechts enkele centimeters over de lat.

De tweede helft ging het helemaal mis met de mannen van Marcel van Walderveen. Binnen zeven minuten gaf Hatto-Heim drie doelpunten weg. De gifbeker bleek nog iet leeg want in de 74e minuut maakte Huseyin Güveli de 1-6. Het slotakkoord was voor de jongste speler op het veld; Robin van der Ziel. Hij scoorde uit een mooie aanval de 2-6, wat ook de eindstand was.

Hatto-Heim geeft aan deze wedstrijd snel te willen vergeten en zich vol goede moed te gaan richten op de volgende wedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek. Om directe degradatie te ontlopen, moet deze wedstrijd gewonnen worden.

Goud voor turnsters Hanze Gym Hattem

HATTEM - De middenbouw turnsters Van Hanze Gym Hattem hadden zaterdag 11 maart hun 2e plaatsingswedstrijd van het seizoen.

Het team, bestaande uit Fleur, Kiki, Janah, Joëlle en Milou, turnde een goede wedstrijd en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Individueel behaalde Fleur de 1e plaats, Janah 2e, Kiki 8e, Milou 10e en Joëlle 21e.

Hanze Gym Hattem drie maal Gelders Kampioen

HATTEM - Op zaterdag 11 maart was Hanze Gym Hattem met maar liefst 9 teams vertegenwoordigd op de Gelderse Kampioenschappen. In Ede werd gestreden om tickets voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK).

Maud en Lotte werden met hun strakke oefening Gelders Kampioen en hebben zich daarmee geplaatst voor het ONK. In diezelfde categorie behaalden Kyra en Quincey het brons en ook zij mogen door naar het ONK. Ella, Yfke en Pieke kregen ook de bronzen medaille omgehangen na een nette oefening. Jonne en Naomi wisten zich na een foutje te herpakken. Helaas was dit net niet genoeg voor doorstroming. Senne en Eva werkten alle elementen netjes af wat hen een tweede plaats en een ticket voor het ONK opleverde. Roos, Lieke en Nadia hebben zich- zelf verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ondanks een foutje behaalden zij de eerste plek en mogen zij zich ook Gelders Kampioen noemen. Isolde, Emily en Maureen hebben zich goed herpakt tijdens de oefening en lieten een mooie salto zien.

Isa en Janouk hebben afgelopen weken hard gewerkt, dit was ook in de stabiele elementen terug te zien. Milana en Merle sloten de dag af met een stralende oefening, hiermee lieten zij de tegenstanders ver achter zich en ging zij als Gelders Kampioen en een ticket voor het ONK naar huis.

Kom zwemmen bij Z&PC Hatto-Heim

HATTEM - Heb jij je zwemdiploma behaald of ga jij hem binnenkort halen? Wil jij je zwemslag en conditie verbeteren, dan ben je meer dan welkom bij Z&PC Hatto-Heim. Je kunt drie keer gratis meedoen met de trainingen.

Hattem Petanque nu al kampioen

De Kooi van Wassenaar verplaatst naar de ijsbaan

HATTEM – De Kooi van Wassenaar is van het Tinneplein verhuisd naar de ijsbaan. De kooi wordt door een aantal vrijwilligers opgeknapt en daarna vervoerd naar Kampen.

HATTEM - Hattem Petanque is kampioen. Met nog 2 speeldagen te gaan zijn de petanque spelers uit Hattem nu al verzekerd van het kampioenschap bij de NPC. Na 12 speelronden met 11 winst en 1 maal een gelijk spel is de voorsprong groot genoeg om niet meer ingehaald te kunnen worden. Een mooie prestatie van een gemotiveerd team. De wekelijkse successen waren deze week voor Maaike Septer en voor Jaap Smit bij het Bultmantoernooi.

Daar zal de kooi op 1 april staan in verband met de officiële opening van het Hanzejaar.

De kooi speelt een prominente rol tijdens het theaterspektakel rondom de Kooi van Wassenaar dat tijdens het Dikke Tinne Festival op zaterdag 9 september wordt opgevoerd.