1 minute read

F1 Flash ongeslagen indoorkampioen Judotoernooi Yushi Ghasi groot succes

DEN DUNGEN - Afgelopen zondag, 2 april, organiseerde judoclub Yushi Ghasi uit Den Dungen een succesvol judotoernooi. In totaal namen 160 judoka’s uit de regio deel.

DEN DUNGEN - Zaterdagmorgen 18 maart in een volle sporthal de Misse is de spanning te snijden! Zelfs de andere teams van korfbalvereniging Flash waren aanwezig om de speelsters aan te moedigen! Spandoeken opgehangen! Alles is er aan gedaan om deze gemotiveerde speelsters voor deze wedstrijd nog extra te motiveren.

Coach Desire geeft nog de laatste tips aan het team. De wedstrijd begint voortvarend en na drie minuten wordt de score geopend. Dit deden ze in de eerst tien minuten nogmaals vier keer. 5-0 in de eerste 10 minuten. Na een korte rustpauze liet de tegenstander het er niet bij zitten en wisten ze terug te komen tot 5-3 Met deze stand gingen ze de rust in! schap was van de gezichten van de speelsters, trainster en zeker niet te vergeten de vele toeschouwers af te lezen, die een hard werkend team op een grandioze wijze kampioen hebben zien worden!. Heel veel dank aan de supporters die ons al de wedstrijden hebben gesteund en aangemoedigd. Ook vooral dank aan onze sponsor “MH Huisartsenzorg”

Na de rust wilde het scoren niet echt lukken doordat ballen op de rand van de korf, of uit de korf kaatste in plaats van erin. Maar gelukkig werd het harde werken toch beloond en wisten ze voor de korte pauze nog twee keer te scoren 7-3, Na deze korte rustpauze, de laatste 10 minuten, de aanval werd meteen weer ingezet.

Judo staat bekend als een sport waarbij respect, samenwerken en discipline een grote rol spelen, niet alleen op de mat maar ook daarbuiten. Dit werd tijdens het toernooi nogmaals bevestigd. De judoka’s, waaronder negentien uit Den Dungen zelf, toonden niet alleen hun kracht en techniek op de mat, maar ook hun respect voor hun tegenstanders en de sport.

De sfeer tijdens de wedstrijden was opvallend rustig. Zowel op de mat als op de tribunes heerste er een serene rust. Dit gaf het toernooi een speciale en unieke sfeer, kenmerkend voor de judosport.

De organisatie van het toer- nooi was dan ook zeer tevreden met het verloop van de dag. “Het was geweldig om zoveel judoka’s uit de regio te mogen verwelkomen en om te zien dat iedereen met zoveel respect en sportiviteit heeft deelgenomen aan het toernooi.

Het was een feest om dit met een groep vrijwilligers te mogen organiseren””, aldus de organisatie. Voor meer informatie over de Dungense club, zie https:// judoclubdendungen.nl