1 minute read

Succes voor SACN

REGIO - Zaterdag 21 februari werd in Veldhoven het jaarlijks sportgala georganiseerd. Taekwondo KoryoSports had dit jaar maar liefst twee genomineerden voor de sportverkiezing van de ‘Sporter van het jaar 2022’ van de Gemeente Veldhoven.

Robin Didden uit Achel in de categorie ‘Sportvrouw van het jaar’. Zij werd geselecteerd op basis van een Bronzen podiumplaats op de Universiade in Polen, de Olympische spelen voor universiteitsstudenten en haar Nederlands kampioenschapstitel senioren dames (-53 kg).

Nielle Vroegh uit Veldhoven werd genomineerd in de categorie ‘Sporttalent van het jaar’.

Haar verdiensten bestaan uit een ongekende reeks bijzondere prestaties in 2022, op 12-jarige leeftijd zoals: Deelnemer aan het WK Bulgarije en EK in Malta; European Cadet Ranking, 1e plaats Cadet -51 kg en 1e plaats Cadet -55 kg 2022; 1 plaats Cadet Ranking Nederland in de Klassen -51, -55, -59 kg; Deelname aan 24 “E” categorie Internationale Kampioenschappen met als resultaat: Het bereiken van 15 finales, in 16 landen waarbij 9 goud, 6 zilver en 7 brons werd behaald. Daarnaast Nederlands Kampioen -55 kg door gebrek aan tegenstanders nam ze ook deel in de klasse tot -59 kg waar ze ook Nederlands kampioen werd. Helaas behaalden geen van beiden de ere nominatie maar als genomineerden met een goede prestatielijst was het weer een positieve uitstraling van onze geliefde Taekwondo sport. Met twee genomineerden was KoryoSports zo wie zo opvallend aanwezig. Proficiat Dames, mooie prestatie!

beter dan ooit! Met 2 bronzen,1 zilveren en 1 gouden medaille mocht SACN tevreden zijn.

Juul Derickx veroverde het brons bij de 60 m bij de cadetten. Hij klokte in de finale 7”49, dat is tevens persoonlijk record! Bij de 200 meter haalde hij net geen goud, dus moest Juul genoegen nemen met het zilver. Juul mag zeer tevreden zijn met deze prestaties als eerstejaars cadet! Lars Theunis wist bij de polsstok (cadetten) het brons te bemachtigen. Hij zette ook een persoonlijk record neer: 3m10. Kyani Joosten werd polsstok kampioen van Vlaanderen met een Limburgs record van 3m72! Kyani sprong bij de scholieren maar liefst 12 cm hoger dan ooit.

❱ Op de foto Lars Theunis brons polsstok Kyani Joosten goud polsstok

De sporters van Koryosports behaalden over het jaar 2022 deze wedstrijdresultaten: een ongekend hoog aantal van 35 podiumplaatsen A-Klasse Topsporters G en E Classificaties waarvan maar liefst 25 finale partijen met als eindresultaat 18x goud, 7 zilver en 10 brons. Verder noteerde Koryosports, ondanks de Covid-belemmeringen, 58 podiumplaatsen op recreatieve toernooien waarvan 40 finalepartijen met als eindresultaat 24x goud, 16x zilver en 17x brons. Koryosports feliciteert haar sport(st)ers en trainers met deze prachtige resultaten. Tevens wil de vereniging HAC Weekblad bedanken om ook het afgelopen jaar de resultaten weer prachtig onder de aandacht te brengen. Ook de minder bekende sporten krijgen een plaatsje in HAC!