1 minute read

Vier podiumplaatsen op sterk internationaal toernooi

REGIO - Op zaterdag 21 januari werd door het sportteam van Taekwondo KoryoSports deelgenomen aan het internationaal taekwondo Keumgang toernooi in Houthalen, België.

Aan het toernooi namen maar liefst 595 sporters deel, afkomstig van 69 teams uit onder meer Spanje, Luxemburg, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Engeland, Spanje, Gambia, Algerije en natuurlijk veel sporters uit Nederland en België. Van de 7 KoryoSports deelnemers behaalden 4 sporters een podiumplaats op dit prestigieuze toernooi: 2x goud en 2x brons.

Het team van KoryoSports bestond uit Nielle Vroegh, Eva Moors, Wahe Moeradganian, Rick Verbaandert, Jordhan Vroegh, Nikhil Nurmomahed en Stef van den Bliek. Goud werd behaald door Nielle. Zij wist in de finale in 13 seconden haar tegenstandster tot opgave te dwingen. Wahe behaalde eveneens een gouden plak met zeer sterk en aanvallend spel. Brons werd behaald door Rick en Eva maar ook de overige sporters mogen ook terugkijken op een goed bevochten toernooi en mooie start van het seizoen 2023.

❱ Op de foto Nielle, Jordhan en Wahe

1

Maren Herinx maakt het verslag deze keer: “De uitwedstrijden zijn meestal een hele rit, maar ook de tijd om bij te praten en de laatste nieuwtjes te horen. Amy en Melanie van dames 2 sloten ook aan. Zij hadden er al een wedstrijd tegen VCN dames 2 op zitten en waren dus al ter plekke.

De 1e set begonnen we met een achterstand, maar al snel hadden wij meer servicedruk. De tegenstander had moeite met de pass en we eindigden deze set met 3 blockpunten. De 2e set begonnen we goed en leken we af te stevenen op de winst. We lagen met 23-19 voor, maar vanaf dat moment maakten we de eigen fouten en verloren we deze set toch. De 3e set was dramatisch. De tegenstander had een sterke service en die kregen we maar niet onder controle. Bij 5-0 pakte Jan de 1e time-out en al snel volgde er nog een, want er stond nog steeds 0 op onze kant van het scorebord. Een set om gauw te vergeten... Dat deden we dan ook in de 4e set. We herpakten ons en de pass liep weer, waardoor alle aanvallers weer aangespeeld konden worden. We hadden net als in de 2e set weer een goede voorsprong, maar de laatste punten kwamen we maar niet tot scoren. VCN kwam zelfs op voorsprong, totdat Amy ingezet werd voor de service en met haar ace werd deze spannende set gewonnen met 27-29. Op naar de 5e set. We begonnen echter weer met een achterstand van 8-4, maar al gauw stond het weer gelijk. En door tactische aanvallen konden we dit verder uitbreiden. Op wilskracht werd deze set gewonnen met 12-15.

Het spel was er een met ups en downs, maar we kunnen de winst weer mee naar huis nemen!