4 minute read

vv Maarheeze verslaat Rood-Wit'67 in derby

MAARHEEZE - Drie jeugdteams van Voetbalvereniging Maarheeze zijn afgelopen seizoen kampioen geworden. De JO9-1, de JO10-1 en de JO13-1. De JO13-1 won met 4-0 van NWC JO13-2, de onder 10 speelde met 4-4 gelijk bij FC ODA JO10-1 en de JO9-1 verloor met 8-6 van sv Laar JO9-1 maar werd toch kampioen. Proficiat!

Limburgs kampioenschap kogel slingeren

BUDEL - Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen hebben de hoofdsponsoren van sv Budel hun contract met opnieuw drie seizoenen verlengd. Dat betekent dat Stevens Televisies en Eurotools tot de zomer van 2026 op het wedstrijdshirt van sv Budel zullen staan. In de stralende zon werd op de middenstip van het hoofdveld het nieuwe sponsorcontract ondertekend in het bijzijn van voorzitter Rob Bergmans en Stefan te Raaij, bestuurslid van de sv Budel - Business Club. ‘We zijn er ontzettend trots op dat we twee échte verenigingsmannen opnieuw voor drie jaar aan onze club hebben kunnen binden als hoofdsponsor’, aldus voorzitter Rob Bergmans. Stevens Televisies en Eurotools zijn sinds 2017 hoofdsponsor van sv Budel.

Het doek valt voor FC Cranendonck

MAARHEEZE - Op de laatste speeldag van de competitie stond de laatste Cranendonckse derby van het seizoen gepland. Voor zowel Maarheeze als Rood Wit 67 stond er niets meer op het spel waardoor de Derby nog enkel om de Cranendonckse eer ging.

Dit was ook te zien op het speelveld. De Derby kende een "lauwe start" en pas in de 18e minuut was er een eerste schot op goal van Rood Wit 67 van Maarheeze-spits Remy Verhoeven. Zijn schot ging maar net naast. Daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Pas in de 39e minuut werd de score geopend. Maarheeze-verdediger Patrick Verton rukte op en speelde zich op de achterlijn knap vrij waarna zijn inzet leidde tot een spervuur van schoten op het doel van Rood Wit. In de laatste aanval wist Jordy van Zon de bal vanaf de achterlijn op miraculeuze wijze achter de doelman van Rood Wit te krijgen en zette daarmee de openingsscore van 1-0 op het bord. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, gedurende de tweede helft werden de doelmannen nauwelijks op de proef gesteld. Het venijn zat echter in de staart toen Rood Wit'67 in blessuretijd mocht aanleggen voor een vrije trap rond de 16 meter. De vrije trap leverde een hoekschop op en bij deze laatste corner kwam ook de keeper van Rood Wit'67 mee naar voren. De corner werd echter afgeslagen en in de tegenaanval werd Maarheeze-spits Joey van Hoof gelanceerd en hij kon oprukken naar het lege doel van Rood Wit'67 en zo de 2-0 eindstand laten noteren. Met deze overwinning heeft Maarheeze de competitie afgesloten op een 6e plaats en eindigde Rood Wit'67 op de veilige 10e plaats. Na afloop van de wedstrijd werd er samen met de spelers en supporters van Maarheeze en Rood Wit'67 een gezellige seizoensafsluiting gevierd in de kantine van Maarheeze en iedereen was het er over eens dat de Cranendonckse Derby tussen Mares en Schot ook volgend seizoen hopelijk gespeeld kan worden.

PELT - Sporting Atletiekclub Neerpelt haalde de maximumscore op het Limburgs Kampioenschap. Er kwamen 3 SACN-atleten in actie en dat leverde ook drie Limburgse kampioenen opgeleverd! Voor deze stunt zorgden Froukje Heylen bij de juniors. Ze zetten een nieuw clubrecord afstand neer: 36m42. Tine Frederix bij de masters vrouwen behaalde ook met een clubrecord afstand: 18m20. Een ook Patrick Coene zorgde voor een clubrecord. Bij de masters mannen zette hij 30m53 op de tabellen. En dit alles onder toeziend oog van trainer Pascal Snoeks. Proficiat atleten en trainer!

❱ Op de foto van links naar rechts Patrick Coene, Pascal Snoeks trainer, Tine Frederix en Froukje Heylen

3. Maasland NO (B)

CRANENDONCK - FC Cranendonck had zondag een wonder nodig om degradatie nog te voorkomen. Zelf moest er dan gewonnen worden van Neerkandia en concurrent DESM moest verliezen van SVSH. En zoals het overgrote deel van deze competitie het geval was, … het zat niet mee. FC Cranendonck begon vol goede moed aan hun wedstrijd uit bij Neerkandia. Met een geweldige inzet werd er voor iedere bal gevochten, maar met de tegenstand van Neerkandia moest terdege rekening worden gehouden. Het spel golfde het eerste half uur volop op en neer, zonder dat dit tot noemenswaardige kansen zou leiden. Halverwege de eerste helft werd FCC sterker en kon zich al enkele kleine scoringskansen creëren. Toch werd met een 0-0 stand de rust ingegaan. Na de pauze was FC Cranendonck beter, maar dat resulteerde niet in goals. Na enkele wissels werd er alles aan gedaan om met een positief resultaat naar huis te gaan. In de 81e minuut werd de werklust van FC Cranendonck beloond. Een solo van Nory Saanen gevolgd door een lage schuiver in de korte hoek was voor de Neerkandia doelman net iets te veel: 0-1. Maar alsof de duivel er mee speelde .. enkele minuten later was de stand alweer gelijk. Een vrije trap voor Neerkandia werd over de kansloze doelman Tom van Happen werd gekopt:1-1. FC Cranendonck bleef met man en macht aandringen en creëerde zich nog enkele niet te missen kansen, maar ja.. die werden wel gemist. Zodoende bleef het 1-1. En hiermee was de degradatie een feit. Dat DESM in de andere wedstrijd won van SVSH was door deze stand niet meer belangrijk. Ondanks deze degradatie hebben de jonge spelers in de loop van deze competitie laten zien dat ze inmiddels tot echte eerste elftal spelers zijn gegroeid. Daardoor kan FCC de nieuwe competitie hoopvol tegemoet zien met hopelijk weer wat betere resultaten.