FC Dordrecht thuispagina week 18 2021

Page 1

WIJ ZIJN FC DORDRECHT FC DORDRECHT - SC CAMBUUR DATUM: VRIJDAG 7 mei 2021 Aanvang: 20:00 uur De wedstrijd is te volgen via het schakelprogramma op ESPN 1

Alleen Jij Bepaalt Internationaal

Het wonder van Leeuwarden In het seizoen 2017/2018 troffen FC Dordrecht en Cambuur elkaar in de eerste ronde van de play-offs. De heenwedstrijd in Dordrecht werd met 1-4 verloren. De Schapekoppen gingen met een onmogelijke opgave op weg naar de return in Leeuwarden. Het zou een memorabele wedstrijd worden. Na een half uur spelen komen de Friezen op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd lijkt dus al gespeeld. Maar dan start de wederopstanding van Dordt. Net na rust prikt Cijntje het eerste doelpunt binnen. Tien minuten later schiet Arias het tweede

Promotiefeest vergald? In 1987 stond de allesbeslissende play-off wedstrijd tussen Cambuur en FC Dordrecht, toen nog DS’79, op het programma. De winnaar van dit duel zou na afloop promoveren naar de Eredivisie. Iedereen dacht dat DS’79 kansloos was en dat Cambuur zou promoveren. De Friezen

STATISTIEKEN

Dordtse doelpunt tegen in het net. Even later krijgt FC Dordrecht een penalty mee na een overtreding op Stankov. Mahmudov schiet deze onberispelijk in het doel. Meteen daarna scoort Mahmudov zijn tweede doelpunt van de avond. De stand over twee wedstrijden is nu 5-5. Na negentig minuten spelen, gaan de twee ploegen verlengen. Dit levert niets op. De winnaar wordt nu bepaald door strafschoppen. De eerste wordt meteen gemist door Cambuur. De Schapekoppen schieten alle penalty’s haarfijn binnen en gaan dus door naar de tweede ronde van de play-offs.

hadden zelfs alles al voor het grote promotiefeest in de Frieslandhallen georganiseerd. Tegen alle verwachtingen in wonnen de Dordtenaren met 0-2 en promoveerden ze naar het hoogste niveau. DS’79 had destijds nergens op gerekend en kocht de bloemen van Cambuur over om de spelers toch nog een klein presentje te kunnen geven.

Alleen Jij Bepaalt biedt jongeren van 12 t/m 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg gestructureerde vrijetijdsbesteding. In het geval van FC Dordrecht, en dus ook Stichting MADS, gaat het hier om voetbal.

FC DORDRECHT - SC CAMBUUR 11 GESPEELDE WEDSTRIJDEN. AANTAL OVERWINNINGEN PER CLUB AANTAL OVERWINNINGEN