ILCA-seiler Sverre Langaas-Holt har hatt en travel sesong, der det har skjedd mye. Et høydepunkt var å bli norgesmester i ILCA6 i Kristiansand (egen sak). I tillegg har det vært stor reisevirksomhet med store opplevelser.

AV CHRISTIAN RUSCETTA | FOTO FRA TEXAS: @DINGHYCOACH

FOTO FRA HELLAS: THOM TOUW - EURILCA

STERK 7.PLASS I GULLFINALEN I TEXAS

Sverre Langaas-Holt seilte inn til en kjempesterk 7.plass i gullfi nalen i ILCA 6 Youth World Championship i Houston, i skarp konkurranse med 51 andre seilere. Jens Kaastad Ørjavik fra Bundefj ordens SF kom på 20. plass i gullfeltet. Italienske Mattia Cesana vant, foran svenske Erik Norlèn på andreplass og Caleb Armit fra New Zealand på tredje.

Sverre forteller at han er fornøyd totalt sett med gjennomføringen og innsatsen. – Jeg er positivt overrasket og holder godt følge med de beste. Men jeg gjorde noen feil, der jeg for eksempel hadde en dobbel kullings i det andre racet, sier han, og forteller mer om forholdene i den amerikanske sørstatsbyen; – Vi seilte på solgangsbrisen med gode 16 knop de fl este dagene når det var sol og ikke stormer. Det var varmt, 35 grader med 38 som høyeste temperatur. Men Houston Yacht Club var veldig fl inke til å gjennomføre mesterskapet. Det var en superfi n opplevelse, sier Sverre Langaas-Holt.

RESULTATER:

Theodor Middelthon (Stavanger Seilforening) 36.plass Sverre Langaas-Holt (KNS) 81.plass Jens Kaastad Ørjavik (Bundefjorden Seilforening) 84.plass Carl Ferdinand Juell-Bergan (Sandefjord Seilforening) 141. plass

TRE ILCA-SEILERE FRA KNS I THESSALONIKI, HELLAS

Sverre seilte inn til 18. plass av 71 seilere i gullfeltet i Europamesterskapet for juniorer i ILCA6, som ble arrangert i greske Thessaloniki tidligere i sommer.

De to andre KNS-seilerne som deltok var Nilas Goa Diab, som seilte inn til 57. plass i sølvfeltet, og Olav Grønlund, som tok en 11. plass i bronsefeltet. U21 VM I PORTUGAL

Sverre gikk i løpet av sesongen over til OL-klassen ILCA7 (Standard) og seilte i slutten av august ILCA U21 World Championships 2022 i Vilamoura, Portugal.

Etter at han avsluttet sin karriere i ILCA6 med å bli norgesmester, reiste han til Portugal for å konkurrere med de «store gutta». Etter å ha trent en ukes tid i ny båt uttalte Sverre at han syntes det var litt vanskelig, med mye høyere fart og større startfelt med 80 båter på linja, men veldig gøy. Forholdene i Portugal var utfordrende med lite vind men mye strøm og bølger. Av de 158 deltagerne i U21-VM var det fi re nordmenn med.